Om Tekniske Museum

Gamle ordsprog har det jo som bekendt med at holde stik – det er jo også derfor de er blevet ordsprog, og at noget ikke er så skidt, at det ikke er godt for noget andet, er lukningen af det velrenommerede Austin Museum på Samsø et godt eksempel på.

Mange begræd nemlig, at ejeren af en af øens turistattraktioner desværre på grund af modspil fra SKAT måtte lukke museet og sælge den unikke samling af en enkelt bilmærkes mange modeller på auktion. Heldigvis kunne Hans H. Sørensen og Finn Campen se værdien af samlingen og dens potentiale både for øens beboere og turister, og de købte i fællesskab samlingen på auktionen. De har begge relationer til Samsø, og med købet af den unikke samling håber de at kunne bevare den som en af øens turistattraktioner, derfor vil de nu udvide med andre gamle tekniske effekter lige fra gamle radioer til veterantraktorer og dermed skabe ikke mindre end Samsø Tekniske Museum..

Det hele skal samles i en selvejende Institution under navnet Samsø Tekniske Museum med Allan Laxby som formand. Han er ikke uden erfaring inden for området. Han har i en årrække være formand for flere veteranklubber og har selv flere klassiske køretøjer.