Fra begyndelsen…

Gamle ordsprog har det jo som bekendt med at holde stik – det er jo også derfor de er blevet ordsprog, og at noget ikke er så skidt, at det ikke er godt for noget andet, er lukningen af det velrenommerede Austin Museum på Samsø et godt eksempel på.

Mange begræd nemlig, at ejeren af en af øens turistattraktioner desværre på grund af modspil fra SKAT måtte lukke museet og sælge den unikke samling af en enkelt bilmærkes mange modeller på auktion. Heldigvis kunne Hans H. Sørensen og Finn Campen se værdien af samlingen og dens potentiale både for øens beboere og turister, og de købte i fællesskab samlingen på auktionen.

De har begge relationer til Samsø, og med købet af den unikke samling håber de at kunne bevare den som en af øens turistattraktioner, derfor vil de nu udvide med andre gamle tekniske effekter lige fra gamle radioer til veterantraktorer og dermed skabe ikke mindre end Samsø Tekniske Museum..

Det hele skal samles i en selvejende Institution under navnet Samsø Tekniske Museum med Allan Laxby som formand. Han er ikke uden erfaring inden for området. Han har i en årrække være formand for flere veteranklubber og har selv flere klassiske køretøjer.

Dagligt bliver museet drevet af frivillige, der udfører et betydeligt stykke arbejde. Hvert forår står de klar til at byde både nye og gamle turister velkommen til at udforske museet, og i år har museet udviklet sig fra at være en selvejende institution, til en forening.

Siden vores første åbnings dag, har der været en utrolig udvikling. Vi har nu bevæget os ud i nye lokaler, hvilket har muliggjort spændende tilføjelser til vores udstillinger. En særlig perle af Danmarks største fotosamling, beriger vores besøgende med ind i landets historie og kultur. Udover denne tilføjelse, har vi stadig vores skønne biler, der udgør et kapitel i automobilhistorien. Vores autentiske autoværksted fra 50-60’erne fungerer som en tidskapsel, der giver et glimt af fortidens mekanik. Derudover kan besøgende udforske historiske motorcykler, traktorer, bådmotorer, radioudstyr, telefoner, symaskiner og et væld af andre fascinerende genstande, der hver især fortæller deres eget kapitel i historien. Disse udstillinger giver vores gæster en unik mulighed for at fordybe sig i fortiden og værdsætte den teknologiske udvikling og kulturelle arv, der er blevet formidlet i årerne.